main-banner

Har du koll på dina prickar?

Även om de allra flesta pigmentförändringar (nevii) är godartade, är malignt melanom den cancerform som ökar snabbast i Sverige. Samtidigt är det en cancersjukdom som i de allra flesta fall kan stoppas, under förutsättning att den upptäcks i tid. 90% av alla melanompatienter som upptäcks tidigt blir helt botade.
Därför är det viktigt att regelbundet göra egenkontroll av  hudkostymen, så att förändringar kan upptäckas tidigt. Håll utkik efter nya pigmentfläckar och hudförändringar som ändrar sig i storlek, färg eller form. Var alltid uppmärksam på födelsemärken som skiljer sig från övriga.

Är du fundersam över dina födelsemärken eller hudförändringar kan du boka en prickkontroll hos våra hudläkare. Vid en sådan kontroll går hudläkaren igenom hela din hud och granskar samtliga märken eller förändringar för att bedöma om de är ofarliga eller behöver behandlas. Upptäcker vi hudcancer eller ett förstadium till hudcancer blir du inbokad för behandling av våra läkare här på kliniken. Vi har fullt utrustade operationssalar på kliniken och kan snabbt hjälpa dig att få en hudtumör borttagen.

För att boka in en prickkontroll behövs inte någon remiss. Du kan ringa oss på 0431-21210 för att boka en tid. Har du frågor kring ditt besök når du oss på samma nummer må-fre 08-12. Besöket kostar 300 kronor och ingår i högkostnadsskyddet.

thumbnail_IMG_2421