TATUERINGSBORTTAGNING MED ND YAG PICOLASER – SNABB OCH EFFEKTIV

Vi använder det senaste inom högteknologisk laserutrustning som gör det möjligt att ta bort tatueringar mycket snabbare och effektivare än tidigare tekniker. Man slår sönder pigmenten aktivt med Pico laser där pulsarna är i picosekund utan att skada huden, partiklarna slås sönder och blir mycket mindre än med gammal teknik och absorberas lättare av kroppen. Pigmentet absorberas av kroppens immunsystem över 4-8 veckor. Det transporteras bort från tatueringen och ut via lymfsystemet och det tar ett antal veckor innan kroppen tagit hand om allt. Tatueringen bleks gradvis. Efter 4-8 veckor upprepas behandlingen och man fortsätter tills önskat resultat uppnåtts. Hur många behandlingar som krävs är olika beroende på tatuering, hur djupt och vilka färger men även på hur personen svarar på behandlingen. Vid konsultation kan vi göra en bedömning men antalet gånger är svårt att avgöra exakt.

tatu

Skillnaden mellan en traditionell Nd:Yag laser, en Nanolaser och en Picolaser är hastigheten. Hur snabbt lasern skjuter. En nanolaser skjuter i en miljondels sekund. En Picolaser skjuter i en miljarddels sekund. En traditionell skjuter i millisekunder dvs tusendels sekunder. Ju snabbare man kan få ner energin desto högre kraft kan man använda och därmed skjuter man bläcket i tatueringen så att de blir små partiklar. Därefter är det kroppens egna vita blodkroppar som kommer att städa bort de små lösa partiklarna av bläck, men för att de vita blodkropparna ska klara detta måste bläcket vara sönderslaget i mikroskopiska partiklar och det blir det endast med en riktigt snabb laser. Därför är en väldigt snabb nanolaser på högst 2 ns eller en picolaser med högst 2000 ps att rekommendera för att få bra resultat. Det blir snabbare resultat och mindre påverkan på huden vilket gör att läkningsprocessen blir kortare. Med gammal långsam teknik kan det behövas upp till 20 gånger med 6-8 veckors mellanrum vilket innebär att det tar flera år att få bort en tatuering.

De allra flesta tatueringar går att få bort, även de med färg. Man använder olika våglängder för att behandla samt olika styrkor. Metallicfärger och neonfärger går däremot inte att ta bort.

Behandlingen är inte helt smärtfri men smärta är väldigt individuellt. Många liknar känslan vid att bli snärtad med ett gummiband, eller att det bränner till lite snabbt. Du kan också ta Alvedon eller Panodil och använda bedövningskrämen Emla innan behandlingen. Då sätter man bedövningssalvan i tjock lager på tatueringen och plastfolie ovanpå minst en timme innan behandlingen. Allt finns på Apotek. Efter behandling täcker vi tatueringen och detta tar man själv bort dagen efter och ersätter med något som andas. Man mjukhåller området med Bepanthen, Helosan, Vaselin, Cicaplast eller liknande antiseptisk kräm och du ska hålla området rent och bakteriefritt. Undvik att duscha och träna första dygnet, undvik massage, bad och bastu de närmsta 5 dygnen. Vi erbjuder kyla direkt efter behandling men det är viktigt att själv lägga på kyla när du kommer hem, ta något från frysen och låt kyla ner och byt ut med jämna mellanrum. Att kyla ner är både för att undvika svullnad men kan även ge bättre resultat i slutändan. Det är vanligt att man får små blåsor och skorpor och det är viktigt att man inte rör dessa, det kan även klia och man ska inte röra området. Du får med dig ett klick kortison som du kan behandla morgon och kväll i tre dagar för att minimera skadorna.

Vår Picolaser arbetar dock väldigt snabbt vilket gör att den smärta man upplever är snabbt övergående.

Det går inte helt att garantera att alla tatueringar försvinner helt (100%) eftersom det beror på hur tatueringen gjorts och med vilket bläck men vanligtvis får vi ett 100% resultat. Man får normalt inga bestående ärr efter denna typ av laserbehandling men däremot kan det finnas ärr som uppkommit under själva tatueringen och som syns när färgen börjar blekna. Man kan få pigmentförändringar som brukar stabiliseras med tiden. Oftast uppstår detta när man har gjort en yttre påverkan på huden, och vår Laser gör ingen större yttre påverkan och därmed inga eller få pigmenteringar eller sprucken, ärrad hud. Har man hår i området förlorar man pigmentet i håret som då blir vitt. När håret naturligt trillar av kommer nästa hår i växtcykeln upp och detta håret har sin vanliga färg. Ögonbryn kan däremot tunnas ut.

Om du är gravid eller ammar ber vi dig avvakta med behandlingen. Detsamma gäller vid pågående medicinering av Roaccutan, cellgifter och viss antibiotika. Du bör inte vara solbränd eller använda brun utan sol över området som ska behandlas och att ta bort tatueringar undviker man därför under sommaren.

PRISER

Pris kan variera beroende på storlek och vilka färger en tatuering har. Vi rekommenderar en kostnadsfri konsultation innan man startar. Är tatueringen större än 20×10 cm kan man behöva dela upp det i delar eftersom kroppen behöver tid för att bryta ner och transportera ut pigment och behandlar man en stor yta klarar kanske inte kroppen av det.

Ca priser nedan, exakt pris ges efter konsultation på salong eller via bild, bild kan skickas via vårt kontaktformulär här på hemsidan. Är det mycket detaljer som gör att en tatuering kräver mer tid så delas den upp till två olika behandlingar och du betalar då per gång som om det vore två. Detta då mer tid går åt.

OBS! Efter att vi tittat på din tatuering kan vi bedöma hur lång tid en behandling tar och då ge ett pris, det kan både bli lägre och högre än nedanstånde priser:

  • Litet: Max 3 x 3 cm ca 525 kr per gång, ord.pris ca 750kr, eller max 20 min inkl kylning om det är mycket detaljer.
  • Medelstort: Max 5 x 10 cm ca 800 kr per gång, ord.pris 1150kr, eller max 30 min inkl kylning om det är mycket detaljer som tar tid.
  • Stort: Max 10 x 10 cm ca 950 kr per gång, ord.pris 1350 kr, eller max 35 min inkl kylning om det är mycket detaljer som tar tid.
  • Extra stort: Max 20 x 10 cm ca 1190 kr per gång, ord.pris 1700kr, eller max 45 min inkl kylning om det är mycket detaljer som tar tid.

Större tatueringar delas upp i någon av ovanstående storlek och pris ges efter konsultation.

Avbokning: Behandling hos oss måste avbokas/ombokas minst 48 timmar innan behandling, om du ringer in och samtidigt bokar om kan vi hjälpa dig fram till 24 timmar innan. Det går inte att avboka eller omboka med kortare tidsfrist utan då räknas detta som uteblivet besök och vi har rätten att debitera dig för hela besöket. Detsamma gäller givetvis om du inte dyker upp utan att ha hört av dig. Detta debiteras via Bokadirekt och är oåterkalleligt.

Vi erhåller professionella hudbehandlingar från ledande producenter med bra resultat. Unika produkter.